Начало Архив на броевете 2012 БРОЙ № 4/2012 ЗА ИЗМЕНЕНИЯТА И ДОПЪЛНЕНИЯТА НА НПК, СВЪРЗАНИ С РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ОРГАНИ, ПУБЛИКУВАНИ В ДВ, БР. 53 ОТ 25.11.2011 г.

ЗА ИЗМЕНЕНИЯТА И ДОПЪЛНЕНИЯТА НА НПК, СВЪРЗАНИ С РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ОРГАНИ, ПУБЛИКУВАНИ В ДВ, БР. 53 ОТ 25.11.2011 г.

Български English

Автор

Проф. д. ю. н. Маргарита Чинова

 

Анотация

В тази статия са анализирани изменения на НПК от 25.11.2011 г., свързани с разследващите органи. С разглежданите промени се възстанови митническото разследване, което бе изцяло отменено с приемането през 2005 г. на новия НПК, поради което авторът се спира на въведените нови процесуални фигури на разследващ митнически инспектор и на митнически орган в Агенция "Митници", като е анализирал техния статут, както и особеностите в правомощията им на разследващи органи. Разгледана е още и разликата между разследващите органи в контекста на обема на тяхната предметна компетентност.

В статия са разгледани изменения и допълнения в други разпоредби на НПК, които са свързани с въвеждането на митническо разследване.

 

Ключови думи

НПК, наказателен процес, митническо разследване, разследващ митнически инспектор, митнически орган в Агенция "Митници", разследващи органи

Unlocked Отвори в PDF

За нас Настоящ брой Архив на броевете Условия за публикуване Абонамент Преглед на правни книги Новини Контакти Карта на сайта